top of page

İŞİNİZİ KURARKEN DESTEK ALIN !


KOSGEB kendi işini kurmak , girişim yapmak isteyenler için farklı alanlarda destekler vermektedir. . Girişimcilik Desteği Projesi'den 50.000 TL ile 370.000 arasında yararlanmanız mümkündür. Geleneksel Girişimci Desteği ve İleri Girişimci Desteği olarak ikiye ayrılan bu destek programı için bilmeniz gereken detaylardan yazımızın devamında bahsettik.


KOSGEB GİRİŞİMCİLİK DESTEĞİ DETAYLARI


Girişimcilik desteklerinden yararlanmak için 4 önemli şart bulunmaktadır.

1. İşletmenizi kurmadan önce KOSGEB'in verdiği online girişimcilik eğitimlerini tamamlamanız gerekir.

2. Girişimci adayının son 3 yıl içinde herhangi bir gerçek kişi statüsünde işletmesi bulunmamalı , herhangi bir sermaye şirketinde de %30'dan fazla ortaklığı bulunmamalıdır.

3. Girişimcinin kurulacak olan işletmede en az %50 hisse sahibi olması gerekmektedir.

4. Girişimcinin işletme kurulduktan sonra destek kapsamı süresince yalnızca kendi işiyle ilgilenmesi ve herhangi bir yerde SGK hükümlerine tabi şekilde çalışmaması gerekmektedir.


Yukarıdaki şartları sağladığınızı düşünüyorsanız KOSGEB tarafından düzenlenen girişimci destek programlarından 50.000 ile 370.000 TL aralığında destek almanız mümkündür. Aynı zamanda planladığınız iş fikrinizin de KOSGEB'in açmış olduğu Nace Kodları içerisinde yer alması gerekmektedir.

Herhangi bir değişiklik olmadığı sürece desteğin başvuru formu yılın her döneminde açıktır.

Daha detaylı bilgi ve yardım için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Herkese kurmayı planladığı iş fikrinde başarılar dileriz. Bol şans.

bottom of page